Blog 1 -

Linkbuilding: De Complete Uitleg [2022] - Linkbuilder

Published May 06, 22
7 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding: Uw Websites Goede Reputatie Hangt Ervan Af - LinkbuilderBron: – Wat is linkbuilding Naast het aanbieden van relevante content telt ook de waarde van je domein (Domein Autoriteit) mee aan het bepalen van je positie in Google (Ons Linkbuilding Bureau Versterkt De Autoriteit Van Jouw ... - Linkbuilder). Dit wordt beoordeeld met een cijfer van 1 tot 100 en geeft een goede indicatie van jouw positie. Linkbuilding helpt bij het verbeteren van je domeinwaarde en kan worden gemeten aan de hand van Trust Flow en Citation Flow.Hoe zorg je ervoor dat Google jouw website hoger plaatst in de zoekresultaten? Daar zijn verschillende manieren voor, zoals het gebruik van zoekwoorden in je teksten en een responsive webdesign (Linkbuilding Uitbesteden: Meer Website Bezoekers Voor Je - Linkbuilder). Maar ben je ook bekend met linkbuilding? Lees deze blog en ontdek wat linkbuilding is – en hoe jij dit kunt inzetten om beter te worden gevonden in Google! In het kort: wat is linkbuilding? Linkbuilding is het actief verzamelen van externe en interne links naar jouw website.

Deze worden backlinks genoemd en zijn van groot belang voor je positie in zoekresultaten (Linkbuilding Op Een Goede Manier - Kwalitatieve Seo ... - Linkbuilder). Google hecht namelijk veel waarde aan de aanbevelingen van populaire websites met een hoge Page, Rank (PR), zoals en NU.nl. Linkt een website met een hoge PR naar jouw website, dan geeft hij een deel van deze waarde door.

Hoe gaat linkbuilding in z’n werk? Linkbuilding is dus gebaseerd op het verzamelen van backlinks. Er zijn grofweg 5 manieren om dit voor elkaar te krijgen: Ruil links met andere, relevante websites Maak gebruik van social media Schrijf blogs en artikelen voor andere websites Meld je website aan bij overzichtspagina’s, zoals Startkabel.

Gastbloggen levert hele waardevolle links op, maar er is veel tijd en creativiteit voor nodig om goede content daarvoor aan te leveren. Hetzelfde geldt voor social media. Je kunt niet volstaan met alleen het aanmaken van een profiel, je zal ook regelmatig een bericht moeten posten. Maar als je dit gestructureerd aanpakt, levert social media je wel degelijk iets op.

Maar waarom zou je dat willen? Stel je jouw onderneming eens voor als een winkel. Je hebt een prachtige etalage, maar je bent gevestigd in een zijstraatje en wordt niet zo vaak opgemerkt - Linkbuilding En De Invloed Op Seo - Linkbuilder. Zou je in de hoofdstraat zitten, dan zou het winkelend publiek langs je etalage lopen en die bekijken.

Ons Linkbuilding Bureau Versterkt De Autoriteit Van Jouw ... - Linkbuilder

Hetzelfde geldt voor een gebruiker van Google: als jij op de eerste pagina verschijnt, is de kans groter dat hij of zij je website bezoekt dan dat je op pagina 30 van de zoekresultaten staat. De stap naar een aankoop of bestelling is dan nog maar klein (Wat Is Linkbuilding: #1 Posities In Google - Gratis Review & Scan - Linkbuilder). Tot slot: bezint eer ge begint Linkbuilding is een zeer effectieve methode als je je website hoger wilt laten scoren in Google.

Het uitwisselen van links, bijhouden van social media en schrijven van gastblogs zijn tijdrovende klussen. Heb je daar geen tijd of mankracht voor, dan kun je linkbuilding uitbesteden aan een externe partij. Hoewel daar kosten tegenover staan, betalen die zich vaak op termijn uit. Want als je eenmaal bovenaan staat in Google, weten ook veel meer klanten je te vinden (Linkbuilding, De 10 Belangrijkste En Beste Manieren! - Linkbuilder).

Niet elke manier van linkbuilding is een goed idee. Er zijn namelijk manieren die vallen onder black hat SEO. Wat dat betekent, is dat zoekmachines het er niet mee eens zijn. Zij zien dit namelijk als manipulatie van de zoekresultaten. Als je gesnapt wordt, kan dit leiden tot een penalty, wat de vindbaarheid en conversie van je bedrijf niet ten goede komt.

Waarom zou je linkbuilding uitbesteden? We houden je zeker niet tegen als je de linkbuilding van je eigen website wilt regelen (Linkbuilding: Wat Het Is En Waarom Het Zo Goed Werkt! - Linkbuilder). We willen je echter wel op het hart drukken om uit te kijken met het toepassen van dubieuze linkbuildingstrategieën. Hierin geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

In de eerste instantie kan dit je website een boost geven, dat is waar. Maar op de lange termijn is het geen slimme zet. Zoekmachines houden er niet van als je ‘valsspeelt’ en op een onnatuurlijke manier backlinks verzamelt. Je speelt met vuur als je een grote zoekmachine als Google om de tuin probeert te leiden (Linkbuilding Uitbesteden - Hoger Scoren In Google - Linkbuilder).

Niet handig voor de vindbaarheid en de conversie van je bedrijf… Linkbuilding is maatwerk Linkbuilding is maatwerk, en veel werk. Hoeveel werk het precies is? Ter illustratie: wij hebben meerdere linkbuilding specialisten op kantoor zitten die bijna fulltime bezig zijn met linkbuilding voor onze klanten. Zelfs bij een online marketing bureau komen die links er dus niet automatisch: er wordt hard voor gewerkt.

Linkbuilding Uitbesteden? Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder

Natuurlijk hebben onze linkbuilding specialisten wel de nodige linkbuilding tools. Daarnaast hebben zij door de tijd heen een uitgebreid netwerk aan contacten opgebouwd van websites waarop zij links kunnen plaatsen. Het is zaak dat de website waarop de link geplaatst wordt, inhoudelijk aansluit bij de website van de klant die de link ontvangt.

Linkbuilding tools en een goed netwerk maken het werk van een linkbuilding specialist dus wel efficiënter, maar toch blijft linkbuilding voor een groot deel handwerk. En dat kost tijd.Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het verkrijgen van links vanaf een andere website naar die van jou. Links kunnen verwijzen naar PDF’s, foto’s, maar verwijzen in de meeste gevallen naar relevante pagina’s op een website. Er zijn verschillende manieren om linkbuilding toe te passen, maar voor nu delen we het op in twee categorieën: : Hierbij draait het om het creëren van waardevolle content die door andere mensen gedeeld wordt, omdat zij het weer willen delen met hun volgers (Linkbuilding Nederland).

Veel platformen willen dit ook met hun volgers delen en plaatsen een link vanuit hun website naar de pagina waar zij het e-book kunnen downloaden. Met deze methode is het lastig om links te vergaren. Linkbuilding Uitbesteden - Hoger Scoren In Google - Linkbuilder. Je moet eerst gezien worden als autoriteit binnen een vakgebied en zelfs dan is het lastig om links te vergaren, omdat je altijd afhankelijk bent van een ander.

Want waarom nou linkbuilding? Wij zetten het voor je op een rijtje. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Er wordt zelfs gediscussieerd dat een SEO strategie niet compleet is zonder linkbuilding toe te passen. Zoekmachines kijken voornamelijk naar twee onderdelen. Eén daarvan is de relevantie, ofwel sluit de content die je aanbiedt goed aan op de behoefte van de consument.Dit wordt uitgedrukt in een waarde, zoals Domain Authority of Page, Rank. Verwijzende links vanaf een website met hoge autoriteit zorgen ervoor dat de autoriteit van jouw website zal toenemen. Dit zorgt vervolgens weer voor een stijging in de organische posities binnen zoekmachines! Links zijn ook bedoeld om de lezer naar een waardevolle pagina te sturen.

Vandaag Nog Starten Met Linkbuilding? - Teksten Laten Schrijven - Linkbuilder

Ook al klikken mensen niet op je link, ze hebben je merknaam al wel gezien in het artikel. Dat zorgt weer voor meer awareness voor jouw merk - Linkbuilding Die Werkt - Linkbuilder. Waarom zou je linkbuilding moeten overwegen? Linkbuilding zorgt er niet alleen voor dat je organische posities stijgen en je meer verkeer binnenhaalt. De links op een platform blijven namelijk altijd staan.

En als het platform in autoriteit blijft stijgen, zal jouw website dat indirect ook doen. Linkbuilding, Domain Authority en Page Authority Links kunnen gezien worden als ‘kanalen’ waarmee een website een stukje autoriteit doorgeeft aan de website waar hij naar linkt. De autoriteit van een website wordt opgedeeld in twee onderdelen: Domain Authority (DA) en Page Authority (PA).

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Location Mobilhome Argeles

Published Mar 11, 23
10 min read

Mobilhome Kopen

Published Mar 09, 23
4 min read

Mobilhome Beziers

Published Feb 26, 23
6 min read