Blog 1 -

Linkbuilding Op Een Goede Manier - Kwalitatieve Seo ... - Linkbuilder

Published May 07, 22
7 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding Uitbesteden? Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder

Links zijn in de ogen van Google als ‘een stem op’. Maar Google wil gevarieerde stemmen verdeeld over meerdere stemmers. Zo is PSV van origine van Philips. Philips had vanuit alle websites en dochterondernemingen duizenden keren kunnen linken naar PSV, waardoor PSV hoger komt in de zoekresultaten op iets anders dan "PSV".

Toch telt elk afzonderlijk verwijzend domein voor linkbuilding slechts als één 'stem'. Transparante & Veilige Linkbuilding Methoden - Linkbuilder. Afhankelijk van de linkbuilding tool die je gebruikt, krijg je een lijst met alle domeinen die naar de site linken. Hieronder zie je een greep van de domeinen die naar PSV.nl linken. Als we naar deze domeinen kijken, dan zien we wie er naar PSV.nl linken en belangrijker nog, wie niet! Het is ook belangrijk om te kijken naar de autoriteit van de sites die naar een website linken.

Als alle verwijzende domeinen een hoge autoriteit hebben, dan kan Google denken dat je link-profiel onnatuurlijk is. Als er variatie zit in de verwijzende domeinen dan blijft de website onder de radar en zal het link-profiel natuurlijk ogen. Kortom, je wil een divers profiel van verwijzende domeinen hebben, want dat is natuurlijk.

En sommige recepten-blogs met een lage autoriteit kunnen naar je linken - maar zeker niet honderden tegelijk. Linkbuilding campagnes moeten een balans bieden tussen verwijzende domeinen met een hoge, gemiddelde en lage autoriteit, zodat de voortgang er voor Google natuurlijk uitziet - Linkbuilden - Bouwen Aan Een Hoogwaardig Backlinkprofiel - Linkbuilder. PSV is een goed voorbeeld. Het heeft veel sites met een lage autoriteit - die gemakkelijker te verkrijgen zijn - een paar pagina's met een gemiddelde autoriteit en slechts een paar verwijzende domeinen met een hoge autoriteit.

Verdiende links hebben bijna nooit "geoptimaliseerde" ankertekst. Google wil dat je op een natuurlijke manier links verkrijgt, en elke linkbuilding campagne moet natuurlijk ogende ankerteksten hebben. Zoals je kan zien, is het ankertekstprofiel van PSV divers. Er zijn meer dan 12. 000 zoekwoordvariaties, waaronder niet-geoptimaliseerde zoekwoorden zoals 'artikel' en 'gezegd'.

Ik voel me zeer vereerd dat de grote jongens op dit gebied geheel belangeloos hun kennis en linkbuilding tips wilden delen. Dit zijn de toppers (in alfabetische volgorde!):(eigenlijk stond Martijn Anschütz ook op mijn lijstje –dan had ik ook een mooi aantal van de 7 beste linkbuilders- maar hij had het helaas te druk).

Is Linkbuilding Nog Steeds Een Goede Seo Strategie? - Linkbuilder

Maar aangezien links belangrijk zijn voor zowel crawling, indexatie als ranking, ben ik geneigd deze vraag met ‘ja’ te beantwoorden. Dit is zeker het geval als je met ‘linkpopulariteit’ ook de totale autoriteit van een website/pagina op het web bedoelt. Linkbuilding - Verbeter De Autoriteit Van Jouw Site - Linkbuilder. Al heb je daarnaast voor niet competitieve zoektermen niet zoveel linkpopulariteit nodig om goed te ranken.

Waar techniek en tekst een ideaalbeeld kennen dat voor velen bekend is en je daar niet meer dan 100% aan kunt voldoen, kun je altijd meer en betere links verkrijgen dan je concurrenten (Linkbuilding, Werkt Dat Nog? - Linkbuilder). Linkpopulariteit is een belangrijke factor om je te onderscheiden, hou echter rekening dat het niet alleen externe linkpopulariteit is, maar dat de interne linkpopulariteit, zeker bij grote websites ook erg krachtig is.

Volgens mij is dat behoorlijk tekenend… Hangt vooral af in welke markt je zit en hoe de concurrentie het aan boord legt maar het ziet er inderdaad nog steeds naar uit dat het een doorslaggevende factor is om in de top regionen te komen. De vraag die je je natuurlijk moet stellen is of het de moeite waard is om daar nog je tijd & geld te gaan instoppen.Allereerst wordt het merendeel van de websites wat mij betreft nog niet zoekmachine vriendelijk gebouwd. Linkbuilding Bureau - Wat, Waarom En Hoe? - Seo For You - Linkbuilder. Er zijn nog veeeels te veel sites, ook gloednieuwe, die niet lekker begrepen worden door zoekmachines. Hoe belangrijk links zijn is zeer afhankelijk van de niche. Over het algemeen geldt: hoe competitiever de niche, hoe meer links de ranking bepalen.

De volgende vuistregel geldt wat mij betreft al jaren in linkbuilding: hoe moeilijker de link te bemachtigen is, hoe meer de link waard is (en vice versa). Het is de afgelopen jaren inderdaad lastiger geworden om met eenvoudig te verkrijgen links, zoals van verzamelpagina’s, goede resultaten te bereiken. Linkbuilding: Hoe Werkt Het En Wat Zijn De Voordelen In 2022? - Linkbuilder. Dit komt met name omdat Google en andere zoekmachines ook in de gaten zijn gaan houden waar mensen over ‘praten’ op het web, met name op de social media platformen.

Google en andere zoekmachines zien dat ook. Zorg dus voor een natuurlijk linkprofiel, dat verder gaat dan links. Je bent nooit klaar met linkbuilding, ook al heb je een Google Page, Rank van 10. Dan nog is het belangrijk dat je die autoriteit blijft vasthouden. Door de verandering die je hierboven noemt hoeven we het tenminste niet meer op te nemen tegen partijen die hun positie per ongeluk hebben verkregen of tegen Russische linknetwerken en al zeker niet tegen individuen met te veel vrije tijd.

Wat Is Linkbuilding? En Hoe Werkt Dat Succesvol In 2022? - Linkbuilder

Net zoals met een website ben je nooit klaar met linkbuilding. Als je het goed doet, plan je enkele acties, en zorg je ervoor dat iedereen van externe communicatie begrijpt hoe belangrijk linkbuilding is en waar je op moet letten, dan is het van belang dat een iemand centraal probeert grip te krijgen op wat er allemaal gebeurd en deze acties probeert te optimaliseren.Afhankelijk van je niche zijn er genoeg kansen voor bedrijven, mits je niet voor een dubbeltje op de eerst rij wilt zitten en de waarde van goede links/rankings begrijpt. In sommige branches wordt het zeker moeilijker, maar in veel andere branches juist niet. Je moet wel steeds creatiever worden, maar dat maakt het juist leuk (Transparante & Veilige Linkbuilding Methoden - Linkbuilder).

Op het moment dat je in je luie stoel achterover gaat leunen, kun je immers alweer snel voorbijgestreefd worden door een ijverige concurrent. Persoonlijk zie ik 0. 0 verschil. Er zijn nog steeds plenty of places waar je van die crappy links kan halen maar daarmee ga je het vandaag de dag meestal niet meer halen.

Een plaats/techniek die voor site A perfect werkt kan voor site B totaal geen aarde aan de dijk brengen. Linkbuilding is een individueel spel…Maar ‘reverse engineering’ en kijken waar de competitie zijn mosterd haalt kan natuurlijk overal toegepast worden. Of het de beste manier is . - Linkbuilding - Aantoonbaar Online Resultaat - Linkbuilder.dat is natuurlijk weer een ander verhaal..Als je concurrentie stopt met linkbuilding dan kan het misschien even gedaan zijn, tot er een onbekende plotseling komt opduiken die niet van ophouden weet maar dan is het meestal al te laat dus…, stoppen? Geen goed idee.Die “verzamelpagina’s” zijn soms zo gek nog niet, als iedereen in jouw niche die heeft is het soms goed om er ook links van te hebben. De site waar de link op staat. Het gaat namelijk om de context van een link. De anchor tekst is slechts een onderdeel van deze context (Wat Is Linkbuilding En Waarom Is Het Belangrijk? - Linkbuilder).

In de context van de link zijn met name de relevantie en autoriteit van de betreffende sites/content belangrijk. In de meeste gevallen zou ik zeggen “de site waarop deze staat”. Maar dan resten nog heel veel vragen en voorwaarden die mijn antwoord kunnen nuanceren. De combinatie is ideaal, maar het moet vooral passen bij de situatie, een website met alleen maar verwijzingen als “geld lenen” of “autoverzekering” of “vakantie griekenland” is niet echt een realistische situatie, denk ook aan je merk. Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking - Linkbuilder.

Hoe Werkt Linkbuilding En Waarom Is Het Belangrijk? - Linkbuilder

Ankertekst zonder twijfel…, zie maar hoe goed ankertekstspam bij linkbuilding campagnes nog werkt. De site. Linkbuilding: Uw Websites Goede Reputatie Hangt Ervan Af - Linkbuilder. Jazeker. Als de context van de link natuurlijk is en past in het linkprofiel is het gewoon een waardevolle link. Zolang je concurrentie het ook niet als “gekocht” kan definiëren en onderscheiden, kan Google dat zeker ook niet.

Een leek zou ik zeker afraden deze grenzen op te zoeken. Alles kan, je moet je afvragen of het wel mag, of het moreel is en of het nodig is. Wees in ieder geval voorzichtig met wat je koopt, als je gaat kopen. Dat links kopen wordt afgeraden, wil niet zeggen dat het geen waarde heeft 🙂 Links kopen blijft natuurlijk wel een vorm van risico management – je moet goed nadenken over je strategie, en hoeveel risico je daarbij wil/ kan lopen.

Maar waar mensen over ‘praten’ op het web wordt hier steeds meer in meegewogen. Een Facebook like-button is slechts een onderdeel van een middel: een platform waar mensen met elkaar communiceren en interacteren. Het gaat om de onderliggende trend dat mensen het web steeds meer gebruiken om met elkaar te communiceren.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Location Mobilhome Argeles

Published Mar 11, 23
10 min read

Mobilhome Kopen

Published Mar 09, 23
4 min read

Mobilhome Beziers

Published Feb 26, 23
6 min read