Blog 1 -
 Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak?  thumbnail

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak?

Published Jun 12, 22
7 min read

Huis beveiligen?

Het beveiligen van uw bedrijf of woonhuis voorkomt financiële schade en daardoor kan uw verzekeringspremie omlaag worden gebracht. Zo bieden verzekeraars een gunstige premie wanneer u zich op de juiste manier beveiligd heeft. Ook vervalt een deel van uw eigen risico wanneer u zich op de juiste manier beveiligt. Een alarmsysteem met camera is de ideale oplossing. Onze complete alarmsysteem sets zijn een compleet systeem met een ontvanger en één of meerdere alarm melders. Veelal is de basis van het alarm systeem set een kastje met gsm of internetaansluiting en soms een geïntegreerd toetsenbord. Op dit alarmpaneel kunt u het alarm-systeem in- en uitschakelen en verder bedienen.

Uw huis beveiligen met een alarmsysteem

Als u bezorgd bent over inbrekers of indringers die uw huis binnendringen, is het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem de juiste zet. Het apparaat, ook bekend als een alarmsysteem, kan waarschuwingen versturen naar de lokale autoriteiten wanneer er een inbraak of poging tot inbraak plaatsvindt. Een alarmsysteem kan worden geactiveerd door een bewegingssensor, een opengebroken deur of zelfs door iets door het raam te gooien. Zodra het apparaat is geactiveerd, zal het de alarmcentrale bellen om te controleren of er een noodsituatie is ontstaan. Als het systeem vaststelt dat er geen sprake is van een noodsituatie, zal een medewerker van de klantenservice u bellen, controleren of u thuis bent en om een code vragen. Als u echter onder druk staat, of als het alarmsysteem detecteert dat er een inbraak heeft plaatsgevonden, zal de medewerker van de klantenservice u onmiddellijk bellen.

Beveiligingscamera's

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem en beveiligingscamerasystemen. Om te beginnen kunnen ze u helpen waarschuwen voor eventuele indringers. En ze kunnen u geld besparen, omdat u niet hoeft te betalen voor een professionele installatie. Als u echter een appartement huurt, moet u uw huurcontract controleren om te zien of er beperkingen zijn op het installeren van camera's of beveiligingsaccessoires. In dat geval moet u contact opnemen met uw huisbaas en toestemming vragen voor de installatie van het beveiligingssysteem. Bovendien kunnen beveiligingssystemen luid alarm veroorzaken, wat kan leiden tot bezoek van politie en brandweer. Hoewel camera's een belangrijk onderdeel zijn van een huisbeveiligingssysteem, zijn ze ook kwetsbaar voor hacking. Camera's en routers met een Wi-Fi-verbinding zijn de meest voorkomende doelwitten. Eenmaal gehackt, kunnen ze toegang krijgen tot het hele netwerk en zich toegang verschaffen tot uw beveiligingssysteem. Een goede beveiligingscamera moet verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk thuis, waardoor ze een gemakkelijk doelwit voor hackers kunnen worden. Maar maak u geen zorgen - de meeste standalone beveiligingscamera's maken nu verbinding met uw Wi-Fi-netwerk. U krijgt pushmeldingen en e-mailwaarschuwingen wanneer er geluid of beweging wordt gedetecteerd.

Bewegingssensoren

Een alarmsysteem kan een uitstekende keuze zijn als u zich zorgen maakt over indringers, maar het hoeft u niet veel te kosten. De meeste alarmsystemen zijn tegenwoordig voorzien van bewegingssensoren, die zich in grote ruimten en bij ingangen bevinden. Wanneer deze sensoren worden geactiveerd, sturen ze een signaal naar een meldkamer, die vervolgens een alarm activeert en de autoriteiten waarschuwt. Een professioneel bewaakt alarmsysteem zal ook de politie waarschuwen als er wordt ingebroken. Op deze plaatsen moeten sensoren voor ramen en deuren worden geïnstalleerd. Sensoren sturen signalen naar het bedieningspaneel wanneer een raam of deur wordt geopend of gesloten. Bewegingssensoren voor binnen sturen bijvoorbeeld een waarschuwing naar het bewakingsbedrijf wanneer een zone wordt doorbroken. Als de deur of het raam niet gesloten is, zullen de sensoren een alarm afgeven. Het controlepaneel zal dan de autoriteiten bellen, en een noodhulpteam zal reageren.

Rookmelders

Rookmelders zijn niet alleen een essentieel onderdeel van elk vluchtplan, maar waarschuwen bewoners ook vroegtijdig voor een dreigende brand. Zelfs als deuren en ramen gesloten zijn, kunnen ze de verspreiding van rook en hitte niet volledig voorkomen. Om vals alarm te voorkomen, zijn onderling verbonden rookmelders een goede optie. Deze apparaten zijn met elkaar verbonden, zodat ze afgaan wanneer één alarm afgaat. Dit kan levens redden en ervoor zorgen dat iedereen veilig in zijn huis blijft. Deze apparaten werken meestal op dezelfde manier en worden hoog aan de muur of het plafond geïnstalleerd. Ze kunnen op batterijen werken of in de muur worden ingebouwd. De meeste rookmelders zijn er in beide uitvoeringen en kosten hetzelfde. Zorg ervoor dat u er een kiest die aan uw behoeften voldoet. U kunt de beste rookmelder voor uw huis kopen door deze aanbevelingen op te volgen. Bij het kiezen van een rookmelder moet u rekening houden met de kosten en de functies die het alarm biedt.

Inbraakbeveiliging prijzen

Dankzij een constante verbinding van de AJAX Hub met de Cloud, en jou smartphone die middels de AJAX App met de Cloud verbonden is, wordt alles opgemerkt en aan je doorgegeven. Zelfs het opzettelijk door iemand verstoren van de draadloze frequentie waar het systeem op werkzaam is zal direct worden gemeld.

Vaak krijgen we van potentiële klanten te horen dat ze een alarmsysteem wensen op basis van camera’s. En dan bedoelen ze specifiek dat ze willen dat de camera of camera’s middels een App op hun smartphone aangeeft als er iets aan de hand is in hun woning. Iedereen die ooit een camera met dergelijke functie heeft gehad zal kunnen meepraten over het feit dat deze camera’s niet 100% betrouwbaar zijn en ook reageren op bewegende bomen, beplanting, en de kat van de buren.

Er bestaan wel camera’s welke betrouwbaar op beweging kunnen detecteren, maar daar betaal je meer voor dan voor een compleet alarmsysteem van AJAX met wel 10 buitendetectors. Een camera zal geen enkele sirene van welk merk alarmsysteem dan ook kunnen aansturen, omdat ook de fabrikant weet dat dergelijke detectie veel te veel valse alarmen geeft.

Ons antwoord op de vraag of wij een alarmsysteem uitsluitend op basis van camera’s kunnen aanbieden is dus altijd nee. Zouden we dit wel doen dan zal deze klant namelijk altijd ontevreden zijn over de aangeboden beveiliging. Liever geen verkoop dan een ontevreden klant. Wat kunnen we wel aanbieden met camera’s, Camera’s werken perfect, maar wel afzonderlijk, met een alarmsysteem zoals dat van AJAX.

Vrijwel iedereen denkt namelijk dat een camera samenwerkt met een alarmsysteem. Maar dat is in 99% van de gevallen niet zo, en bij woonhuizen ook niet gebruikelijk. Zoals we reeds beschreven werkt een camera afzonderlijk van het alarmsysteem, en niet samen. Met andere woorden: Als een camera iets registreert “triggert” dit niets bij een alarmsysteem.

Wat is de beste inbraakbeveiliging?Het bekijken van deze camerabeelden kan altijd middels de App van de fabrikant. huis beveiligen. Er zijn 5 camera merken waarvan je de camera weergave ook kunt raadplegen niet alleen in de eigen App van de fabrikant van de camera, maar ook in de AJAX app. Deze camera’s verschijnen dan in het tabblad apparaten in de AJAX app tussen de gekoppelde detectors / producten die je hebt.

Wat is namelijk de meerwaarde van de camera beelden bekijken in de App van het merk van die camera fabrikant, of bekijken in de AJAX App. huis beveiligen. Vaak is de camera App van de fabrikant overzichtelijker, kun je meer streams tegelijkertijd afspelen als je meer camera’s geplaatst hebt, en kun je indien je volledig draadloze camera’s gebruikt zoals de Ezviz C3A ook nog eens de actuele batterij status inzien.

Nu je dit weet zal je begrijpen dat de keuze van een bepaald merk of type camera dus niet gebonden is aan een bepaalde samenwerking met een alarmsysteem. Onthoudt altijd dat een camera ter verificatie dient, met andere woorden: Om te kijken of er écht iets aan de hand is bij je thuis, of in je bedrijf.

Met name de volledig draadloze camera’s werkzaam op batterij en met ingebouwde SD kaart zijn de laatste tijd erg populair, en ruim voldoende ter verificatie (huis beveiligen). Veel geld besteden aan dure buitencamera’s is nutteloos geworden, Toen het AJAX systeem met unieke buitendetectie nog niet op de markt was, omdat het simpelweg nog niet bedacht en ontwikkeld was, besteden wij veel geld in de aanschaf van dure camera’s met geweldig nachtzicht en wel 6 of 8 megapixels, zodat we letterlijk onder alle lichtomstandigheden de haren van de ongewenste bezoekers konden tellen.

Nu zouden we nooit meer zoveel geld in deze camera’s steken. Nu kiezen we voor AJAX buitendetectors welke we op specifieke locaties in de tuin monteren en wel in staat zijn om een buitensirene aan te sturen - huis beveiligen. Zodra een ongewenste bezoeker dan één stap in de tuin zet zal de sirene klinken, omstanders of buren door het luide geluid op de hoogte worden gebracht, en direct binnen 0,15 seconden een melding op alle gekoppelde smartphones van de eigenaar verschijnen.

je huis beveiligen

Een verdere inbraakpoging zal zeer waarschijnlijk worden gestaakt. De camera die je meestal aan je woning bevestigd zal deze persoon dus zeer waarschijnlijk niet eens opmerken omdat AJAX hem al heeft verjaagd. Het investeren in een dergelijke camera die “de haren op iemands hoofd kan tellen” is dus niet langer noodzakelijk.

Met de camera’s in een prijsklasse tussen € 60,- en € 150,- is dit geen enkel probleem, zolang je deze camera’s maar niet gebruikt als het enige “alarmsysteem” in je tuin. Fouten in detectorkeuze, Wij voeren regelmatig installaties uit, en doen dit bij voorkeur met producten / detectors die we zelf uitkiezen voor een bepaalde locatie omdat wij weten welk product op welke locatie goed werkt (huis beveiligen).

Dan komen we er vaak achter dat een bepaalde detector niet optimaal is voor die bewuste locatie. Wens je goed advies, zodat fouten in de keuze van het product worden voorkomen, neem dan altijd contact met ons op. Wij kunnen op basis van foto’s die je aan ons verzend altijd zeer goed bepalen wat je benodigd.

Foto’s verzenden aan ons kan via Whats, App, Live Chat (linksonder op de pagina) of E-mail. Help, mijn detector reageert op mijn hond, of de kat van de buren, Indien de verkeerde detector wordt gekozen, of de detector niet op de juiste locatie of montagehoogte wordt gemonteerd kan er een valse melding komen veroorzaakt door een huisdier - huis beveiligen.

Als een dief over de drempel stapt of door het raam inbreekt, wordt er een alarm geactiveerd. En u kunt er zeker van zijn dat elk hoogwaardig alarmtoestel deze taak aankan. Maar reageren op beweging is slechts het halve werk: een belangrijke kwaliteit van een detector is de mogelijkheid om te bepalen wat er precies beweegt.

Hoe kan ik mijn woning beter beveiligen tegen indringers?

Dit verhaal vertelt hoe infrarood bewegingsdetectoren de wereld zien, welke technologieën ze gebruiken om een herdershond van een schurk te onderscheiden, en welke diereneigenaren zich moeten herinneren bij het installeren van een alarmsysteem thuis. Bewegingsdetectoren op basis van infraroodsensoren vangen de infraroodstraling of, met andere woorden, de warmte op. Hoe dichter bij het wit, hoe sterker de straling en hoe warmer het object.

Het maximale gewicht is gedefinieerd als een begrijpelijk oriëntatiepunt, maar in werkelijkheid is de grootte van de warmteplek in het infraroodspectrum van belang (huis beveiligen). Houd er rekening mee dat detectoren geen objecten zien, maar de infraroodstraling van deze objecten analyseren. Bewegingsdetectoren zijn minder gevoelig in de buurt van de grond. Daar worden grote huisdieren verondersteld te worden gevonden.

Wanneer er beweging wordt gedetecteerd, analyseert Smart, Detect de signaalgolfvorm van de infraroodsensor en vergelijkt deze met waarden die specifiek zijn voor menselijke bewegingen. Door het feit dat het warmtepunt van een dier klein is en de signalen de onderste zone van de Fresnel-lens binnenkomen (die minder straling naar de sensor uitzendt), geeft de detector geen alarm.

Het verhoogt de gevoeligheid van de PIR-sensor wanneer de omgevingstemperatuur dicht bij de temperatuur van het menselijk lichaam (36°C) ligt en verlaagt de gevoeligheid wanneer het temperatuurcontrast tussen het lichaam en de omgeving hoog is - huis beveiligen. Een dergelijk systeem helpt de detectoren effectief te blijven binnen het gehele temperatuurbereik en beschermt ze tegen valse alarmen bij lage temperaturen.

Als er binnenshuis bewegingsdetectoren worden geïnstalleerd onder de aanbevolen hoogte, bewegen de dieren zich in de overgevoelige zone. Als een herdershond op zijn achterpoten loopt of zelfs een kleine spaniël in de stoel dartelt, kan de detector alarm slaan. Buiten moet rekening worden gehouden met het terrein van het beschermde gebied.

tips huis beveiligen

2. Stel de detector in op de juiste gevoeligheid. Bij het beschermen van ruimten met dieren, Motion, Protect, Motion, Protect Plus, en Combi, Protect detectoren zijn ingesteld op een gemiddelde of lage gevoeligheid, afhankelijk van de grootte van het dier. De gevoeligheid van Motion, Protect buitenmelders wordt empirisch bepaald: begin met een gemiddelde gevoeligheid en verlaag deze als er sprake is van een vals alarm.

Zorg ervoor dat het dier de lens van de ruimtedetector niet kan benaderen. Hoe dichter het bewegende object bij de lens komt, hoe groter de thermische plek wordt. Als een wendbare hond in de buurt van de lens naar het niveau van de detector springt, zal er een alarm afgaan.

Bent u op zoek naar installatie mogelijkheden in Spanje, bekijk dan onze speciale . huis beveiligen.

Latest Posts

Baby Kinesist

Published Jun 17, 24
7 min read

Auto Aanbieden - Volkel

Published Jun 14, 24
7 min read

Kinesist Ademhaling

Published Jun 14, 24
3 min read